07 848 02 64 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
  Als je voor 15:00 bestelt
 • Icon bel onsBel 07 848 02 64 
  Stuur een WhatsApp

Droog brandhout

Wanneer het brandhout goed droog is, dan heeft het de beste stookeigenschappen en is het rendement het meest optimaal. Droog brandhout is het beste te gebruiken als dit een vochtigheidspercentage heeft van circa 20%, omdat het dan gemakkelijk brandt en veel warmte afgeeft. Bestel direct uw droge brandhout.

Waarom droog brandhout?

Het is erg belangrijk dat u droog brandhout gebruikt in uw houtkachel of openhaard. Het wordt vaak droog genoegd vanaf een vochtpercentage van circa 20%. Droog brandhout knettert en spat niet, de hoeveelheid rook is vrijwel nihil en de aanslag op het kanaal ook. Tevens is het ook vele malen prettiger aan te maken en zal het brandend houden van 't vuur ook gemakkelijker verlopen.

De categorie Droog brandhout krijgt een 9.1 10 (128 reviews)

Direct droog brandhout bestellen

Brandhout Gigant levert alleen droog brandhout, omdat u hiermee gegaranderd een hoog rendement behaald en alleen het beste goed genoeg is voor uw verbrandingsinstallatie. Als u op werkdagen voor 16:00 bestelt, heeft u het morgen in huis. Mocht de volgende dag niet uitkomen, dan kan het ook altijd op een dag naar keuze.

Hoe wordt het brandhout droog?

Droogkamer

Wanneer een boom wordt gekapt bevat het hout een vochtigheidspercentage van 50 tot 70%. Het vochtpercentage van vers gekapt hout hangt af van het soort boom. U kunt zich voorstellen dat hout, met een vochtgehalte van 50% tot 70% niet goed zal branden in uw kachel of openhaard. Alvorens u het hout als brandhout kunt gebruiken moet het vochtpercentage richting de 20% en dit duurt op een natuurlijke manier circa 2 tot 3 jaar. Om dit proces te versnellen, wordt het brandhout in droogkamers, waar het circa 80 á 90 graden Celsius is, gezet gedurende een aantal dagen. Op deze manier ontstaat er hoogwaardig kwalitatief brandhout dat direct stookbaar is en de perfecte stookeigenschappen heeft.

Daarom ovendroogd brandhout stoken

Het is enorm belangrijk dat u het alleen stookt als het echt goed droog is, anders ontstaat er sneller de kans op aanslag in uw kanaal en dit zorgt sneller voor een brand. Tevens voorkomt u schimmelvorming op het brandhout en behoudt het op deze manier haar geur en kleur.

  Korte opsomming
 • Direct te gebruiken
 • Geen ongedierte
 • Grotere warmte afgifte
 • Schone en volledige verbranding
 • Restvocht <20%

kWh opbrengst

Minder vocht = hoger rendement

Bij het kopen van uw brandhout moet u goed nadenken over de uiteindelijke kosten. U kunt het bij een lokale houtboer aanschaffen, maar in de meeste gevallen is dit niet goed droog en niet direct te stoken. Wanneer u dit toch gebruikt in uw open haard of houtkachel levert het hout weinig energie. In het overzicht hiernaast ziet u hoeveel energie uw brandhout oplevert bij een bepaald vochtpercentage.