07 848 02 64 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
  Als je voor 15:00 bestelt
 • Icon bel onsBel 07 848 02 64 
  Stuur een WhatsApp

Eikenhout

Foto-tabel  Lijst 

Eikenhout staat bekend om de enorme hardheid en lange brandduur die het hierdoor heeft. Daarnaast levert het een hoog rendement op, zorgt het voor een overheerlijke geur en het vlammenspel is zeer levendig. Het eikenhout komt volledig tot zijn recht wanneer dit hoog opgestookt wordt met 4 á 5 blokken in een grote kachel of haard.

Eigenschappen eikenhout

 • Harde houtsoort;
 • Brandt traag;
 • Levendig vlammenspel;
 • Minimaal 4 blokken stoken;
 • Geschikt voor grote kachels en haarden.

Stoken met eikenhout

Eikenhout is een zeer harde houtsoort en hierbij is het belangrijk om het hoog op te stoken met minimaal 4 blokken tegelijk. Dit zorgt ervoor dat het goed brandt en tot een volledige verbranding komt, waardoor het hoogst haalbare rendement wordt verkregen en de uitstoot van giftige stoffen tot een minimum wordt beperkt.

Zuren in eikenhout

In het eikenhout zitten zuren, genaamd tannines, en deze zijn schadelijk voor uw schoorsteen of kanaal. Deze tannines komen vrij wanneer het eikenhout niet tot een volledige verbranding komt en vervolgens zorgt dit voor een laag aan creosoot, wat uiterst brandbaar is. Vandaar dat het belangrijk is dat het eikenhout hoog wordt opgestookt en tot een volledig verbranding komt, zodat de kans op creosoot verminderd.

Ovengedroogd eikenhout bestellen

Brandhout Gigant levert alleen ovengedroogd eiken brandhout dat een vochtigheidspercentage heeft van circa 20%, waardoor het direct stookbaar is bij aflevering en het de juiste eigenschappen heeft om goed mee te kunnen stoken. Het bestellen kan eenvoudig en snel via de webshop in enkele stappen, maar ook persoonlijk bij één van onze brandhoutexperts. Wij staan dagelijks telefonisch voor u klaar op p 078-480264, maar ook via de e-mail of de LiveChat rechtsonderaan de pagina.