07 848 02 64 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
  Als je voor 15:00 bestelt
 • Icon bel onsBel 07 848 02 64 
  Stuur een WhatsApp

Houtbriketten

Foto-tabel  Lijst 

Na het stoken van brandhout nog lang warmte zonder iets op het vuur te leggen? Onze houtbriketten zijn ideaal om op het vuur te leggen en zullen nog enkele uren smeulen, waarbij veel warmte vrijkomt. De houtbriketten worden onder hoge druk, zonder bindmiddel, geperst. Door het vochtgehalte van 5-10% is het rendement zeer hoog en het asgehalte vrijwel nihil. Daarnaast zijn de brikketten door de compactheid en verpakking makkelijk te stapelen.

Kenmerken houtbriketten

 • Onbehandeld hout
 • Eco vriendelijk product
 • Branden traag, gloeien lang
 • Vochtgehalte van 5-10%
 • Gemakkelijk op te stapelen
 • Aanbevolen door de kachelspecialist

Wat zijn houtbriketten?

Houtbriketten worden gemaakt van onbehandeld hout en bestaan in feite uit duizenden kleine, zuivere houtsnippers. Deze worden samengeperst om een mooi blok te vormen. Een houtbriket heeft een vochtgehalte van 5 tot 10 procent. Hierdoor hebben houtbriketten een hoog rendement: houtbriketten branden lang en gloeien na het branden nog lang na.

Waar worden houtbriketten voor gebruikt?

Door het hoge rendement van houtbriketten, zijn deze erg geschikt voor het stoken van houtkachels. Hier worden houtbriketten dan ook veelvuldig voor gebruikt. Heb jij een houtkachel en stook je deze normaliter op met standaard haardhout? Bestel dan eens een proefpakket houtbriketten bij BrandhoutGigant.be. Nu kun je zelf ontdekken hoe hoog het rendement van houtbriketten is.

Hoe worden houtbriketten gemaakt?

Houtbriketten worden gemaakt van onbehandeld hout. Dit hout heeft een laag vochtgehalte, namelijk van slechts 5 tot 10 procent. Houtbriketten bestaan voor 100 procent uit houtproducten. Hier wordt dus geen bindmiddel aan toegevoegd. Briketten worden gemaakt van zuivere snippers onbehandeld hout. Deze snippers worden onder een met elkaar samengeperst. Omdat dit onder zeer hoge druk gebeurt, is er geen bindmiddel nodig om de houtsnippers met elkaar te binden. Zo is BrandhoutGigant.nl in staat om 100% zuivere houtbriketten te verkopen. Met een hoog rendement en een laag asgehalte.

Hoe kun je houtbriketten het beste opslaan?

Het is erg belangrijk om je briketten op een droge plek op te slaan. Krijgt vocht een kans, dan vallen de briketten namelijk uit elkaar. Dit komt omdat de houtbriketten van BrandhoutGigant.be zonder chemische bindmiddelen worden gemaakt. Komen ze in aanraking met vocht, dan vallen ze vanzelf uit elkaar. Wij raden je aan om je briketten in de garage op te slaan. Omdat een schuur vaak wat vochtiger is dan een garage, is deze ruimte minder geschikt voor het opslaan van houtbriketten. Verder is het verstandig om je briketten ongeveer 10 centimeter boven de grond te leggen. Zo kan er namelijk geen vocht vanuit de grond in de houtbriketten trekken.

Welke briket geschikt voor jouw kachel?

Ben je benieuwd welke houtbriketten je het beste kunt kopen? Wij helpen je graag de juiste keuze te maken. Alle houtbriketten die Brandhout Gigant aanbiedt zijn geschikt voor ieder model kachel of open haard. Tussen de soorten verschillende specificaties, maar kunnen zonder probleem gebruikt worden in uw verbrandingsinstallatie. Door het lage vochtgehalte van 5 tot 10% ontsteken de houtbriketten zeer snel en zullen deze binnen enkele minuten in werking treden. Doordat er geen bindmiddel gebruikt wordt bij de productie, zijn de houtbriketten zeer schoon in gebruik en blijft er vrijwel geen as over na het stoken. Ze zijn per 10 of 12 verpakt, waardoor u met één pakket genoeg voorraad heeft om te stoken.

Online houtbriketten kopen bij BrandhoutGigant.be

Wil jij het maximale rendement halen uit je houtkachel? Bestel dan briketten van berkenhout, eikenhout of beukenhout bij BrandhoutGigant.be. Als je nog hulp nodig hebt met de keuze, dan kun je gebruik maken van onze houtbriketten keuzehulp of contact opnemen met één van onze experts via 078-480264, een e-mail sturen of chatten via de LiveChat.