078-480264 Bereikbaar van 9:00 tot 18:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als je voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel ons
  078-480264

Houtbriketten

Foto-tabel  Lijst 

Na het stoken van brandhout nog lang warmte zonder iets op het vuur te leggen? Onze houtbriketten zijn ideaal om op het vuur te leggen en zullen nog enkele uren smeulen, waarbij veel warmte vrijkomt. De houtbriketten worden onder hoge druk, zonder bindmiddel, geperst. Door het vochtgehalte van 5-10% is het rendement zeer hoog en het asgehalte vrijwel nihil. Daarnaast zijn de brikketten door de compactheid en verpakking makkelijk te stapelen.

Kenmerken houtbriketten

 • Onbehandeld hout
 • Eco vriendelijk product
 • Branden traag, gloeien lang
 • Vochtgehalte van 5-10%
 • Gemakkelijk op te stapelen
 • Aanbevolen door de kachelspecialist

snelle levering

Bewaren / opslaan van houtbriketten

Het bewaren van de houtbriketten is één van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden, omdat dit van grote invloed is op het behouden van de kwaliteit. Het is van zeer groot belang dat de houtbriketten worden opgeslagen op een droge plek, omdat vocht ervoor zorgt dat ze uit elkaar vallen en dat het rendement verminderd. Over het algemeen is de schuur of garage een goede plek om de houtbriketten te bewaren, omdat redelijk goed geïsoleerd zijn en vocht geen kans geven. Handig is om de houtbriketten op de pallet te laten, zodat deze van de grond af liggen en nachtvorst en zo niet in kan trekken.

Geschiktheid & gebruiksgemak

Alle houtbriketten die Brandhout Gigant aanbiedt zijn geschikt voor ieder model kachel of open haard. Tussen de soorten verschillende specificaties, maar kunnen zonder probleem gebruikt worden in uw verbrandingsinstallatie. Door het lage vochtgehalte van 5 tot 10% ontsteken de houtbriketten zeer snel en zullen deze binnen enkele minuten in werking treden. Doordat er geen bindmiddel gebruikt wordt bij de productie, zijn de houtbriketten zeer schoon in gebruik en blijft er vrijwel geen as over na het stoken. Ze zijn per 10 of 12 verpakt, waardoor u met één pakket genoeg voorraad heeft om te stoken.

Eco vriendelijk product

Houtbriketten worden vaak vergeleken met paraffineblokken, maar deze hebben geen overeenkomsten. Bij het stoken van paraffineblokken komen veel schadelijke stoffen vrij, terwijl dit bij houtbriketten niet het geval is. Het produceren van de houtbriketten wordt gedaan met schone houtsnippers en hier wordt niks meer aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het een ecologisch verantwoord product is en tevens milieuvriendelijk door de CO2-neutrale verbranding.

Klik hier voor ons assortiment. Als u nog hulp nodig heeft bij uw keuze, dan kunt u gebruik maken van onze houtbriketten keuzehulp of contact opnemen met één van onze experts op 078-480264, een e-mail sturen of chatten via de LiveChat.