07 848 02 64 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
  Als je voor 15:00 bestelt
 • Icon bel onsBel 07 848 02 64 
  Stuur een WhatsApp

Berkenhout

Foto-tabel  Lijst 

Berkenhout, te herkennen aan de witte bast, is een zachte houtsoort dat goed tot zijn recht komt in kleine kachels. Het is een houtsoort die prima te stoken is met 2 á 3 blokken. Het berkenhout ontbrandt zeer prettig, geeft snel warmte af en staat bekend om het levendige vlammenspel. Dankzij het vochtigheidspercentage van 20% is het direct stookbaar.

Eigenschappen berkenhout

 • Zachte houtsoort;
 • Ideaal voor kleine kachels en haarden;
 • Ontbrandt zeer gemakkelijk en snel;
 • Mooi vlammenspel met levendige vlam;
 • Stoken met 2 á 3 blokken tegelijk.

Ovengedroogd berkenhout

Brandhout Gigant is dé landelijke leverancier van ovengedroogd berkenhout en levert dit dagelijks uit voorraad door geheel België. Het brandhout heeft altijd een vochtigheidspercentage rond de 20%, zodat het bij ontvangst direct stookbaar is en zorgt voor het hoogste rendement. Tevens is het gemakkelijk aan te krijgen en zal het niet knetteren of spatten tijdens het stoken. Het berkenhout kan gestookt worden met 2 á 3 blokken tegelijk en is hierdoor zeer geschikt te gebruiken in kleine tot middelgrote kachels of haarden.

Sfeerverhogend vlammenspel

Het ovengedroogde berkenhout zorgt in eerste instantie snel voor een aangename warmte, maar wordt vaak ook geprezen voor de sfeer die het met zich meebrengt. Berkenhout brandt relatief rustig, maar het vlammenspel is er één die vol van karakter is. Grote en kleine vlammen in de kleuren oranje en geel wisselen elkaar constant af, waardoor een levendig vlammenspel ontstaat dat voor veel sfeer zorgt.

Berken brandhout bestellen

Wanneer u uw berken brandhout voor 16:00 bij Brandhout Gigant bestelt, dan ontvangt u dit de volgende werkdag al thuis. Als de volgende werkdag u niet uitkomt, dan kunt u altijd een andere afleverdatum naar keuze kiezen. Alle prijzen van het berkenhout in ons assortiment zijn inclusief BTW en verzendkosten. Wanneer u persoonlijk advies wil over ons ovengedroogde berkenhout, dan staan onze brandhout experts voor u klaar. U kunt ons bereiken op 078-480264, een e-mail sturen of chatten via de LiveChat rechtsonderaan de pagina.