07 848 02 64 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
  Als je voor 15:00 bestelt
 • Icon bel onsBel 07 848 02 64 
  Stuur een WhatsApp

Brandhout mix

Foto-tabel  Lijst 

De pallets met brandhout mix zijn voorzien van twee verschillende houtsoorten, welke op elkaar afgestemd zijn en u zeker bent van een mooie combinatie. De mix van soorten brandhout zullen elkaar versterken en zorgen zo voor een nog aangenamere ervaring.

Eigenschappen brandhout mix

 • Vochtigheidspercentage rond de 20%;
 • Direct stookbaar;
 • Snelle en gemakkelijke ontbranding;
 • Altijd een mooi vlammenspel.

Wanneer welke mix?

Wanneer u kort stookt of in een wat kleinere kachel of haard, dan kunt u het beste gebruikt maken van een berken- en essenhout mix. Deze mix is perfect voor wie snel het vuur opgestart wil hebben en warmte wil ontvangen, maar vervolgens over kunnen stappen op een harde houtsoort voor een nóg hoger rendement. Eerst brengt u met het berkenhout het vuurtje zeer gemakkelijk op gang en verkrijgt u een aangename warmte. Wanneer het goed heet is, kunt u overstappen op het essenhout.

Heeft u een wat grotere kachel of haard, dan komt de essen- en eikenhout mix meer tot zijn recht. Hierbij wordt met 2 á 3 blokken gestart van het essenhout tot de kachel en ruimte flink verwarmd zijn, zodat het eikenhout vervolgens kan zorgen voor dat laatste beetje extra warmte. Door essenhout en eikenhout tegelijk te stoken, zorgt het essenhout voor een sfeervol vlammenspel en het eikenhout voor de aangename warmte.

Ovengedroogde brandhout mix

Al het brandhout dat in de mixen van Brandhout Gigant zit, is ovengedroogd en hebben hierdoor een vochtigheidspercentage van rond de 20%. Dit zorgt ervoor dat u het na ontvangst direct kunt stoken, het zeer gemakkelijk aan te krijgen is en het hoogste rendement wordt behaald. Tevens zal u geen last hebben van rookontwikkeling en zal de aanslag op uw kanaal vrijwel nihil zijn.

Levering brandhout mix

De brandhout mix wordt strak gestapeld op een pallet, welke door middel van een pompwagen gemakkelijk te verplaatsen is en hierdoor kan deze geleverd op een plek naar keuze. Wanneer u voor 16:00 bestelt, dan kan Brandhout Gigant dit de volgende werkdag uitleveren door geheel België. Mocht dit u niet uitkomen, dan is het ook mogelijk om de levering te doen op een door u opgegeven datum.

Gemakkelijk bestellen

Brandhout Gigant heeft een uitgebreid assortiment aan mix brandhout en levert dit uit voorraad uit. U kunt dit gemakkelijk, eenvoudig en snel bestellen via de website en een dag voor levering inplannen. Als u meer informatie wil over onze brandhout mix of persoonlijk wil bestellen, dan kunt u onze brandhoutexperts bereiken op 078-480264, een e-mail sturen of chatten via de LiveChat rechtsonderaan de pagina.