07 848 02 64 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
  Als je voor 15:00 bestelt
 • Icon bel onsBel 07 848 02 64 
  Stuur een WhatsApp

Haardhout

Foto-tabel  Lijst 

 • Ovengedroogd
 • In 1 dag landelijk geleverd
 • Direct te stoken
 • Strak gestapelde pallet
Filteren

Welk brandhout is het meest geschikt voor mijn kachel?

keuzehulp haardhout

Al het brandhout dat wij leveren is ovengedroogd en hierdoor direct te stoken. Ovengedroogd houdt in dat het droogproces wordt gedaan in droogkamers die het vochtigheidspercentage terugbrengen tot 20%, wat zorgt voor de beste ervaring tijdens het stoken. De lengte van de blokken is tussen de 25 en 33cm, waardoor het in iedere kachel of open haard te gebruiken is. De genoemde prijzen van ons brandhout is altijd inclusief BTW en levering. Als u hulp nodig heeft bij uw keuze of vragen heeft aan één van onze experts, dan kunt u ons bereiken op 078-480264, een e-mail sturen, chatten via de LiveChat of gebruik maken van onze keuzehulp.

Waarom ovengedroogd brandhout?

Er is niks beters dan het stoken van ovengedroogd brandhout voor uw kachel of open haard. Door het vochtigheidspercentage rond de 20% kunt u het direct stoken, maar bezit het op dat moment ook de beste eigenschappen. Het is zeer gemakkelijk aan te krijgen, brandt niet al te snel op en zorgt voor een zeer hoog rendement. Zo heeft u met ons ovengedroogde brandhout een goede ontbranding, waardoor u geen last heeft van rookvorming en aanslag. Tevens zorgt de hitte in de droogkamers ervoor dat al het brandhout vrij is van schimmel en ongedierte.

Wat is ovengedroogd brandhout?

De naam is ontstaan door het feit dat het brandhout in ovens wordt gedroogd tot het nog circa 20% vocht bevat. Het brandhout wordt meerdere dagen in deze ovens, waar het circa 80 á 90 graden Celsius is, geplaatst om snel te drogen totdat het geschikt is om te stoken.

Stoken met ons brandhout

Al duizenden jaren gebruikt met brandhout om te stoken, omdat het een product is dat hier zeer geschikt voor is. Het stoken van brandhout in een open haard of houtkachel zorgt voor een warmtebron gecombineerd met veel sfeer, waarmee het de ruimte tot leven laat komen met het oogstrelende vlammenspel. Door gebruik te maken van het juiste soort brandhout, zorgt u voor een betere verbranding in uw verbrandingsinstallatie en verhoogt daarmee het rendement en de beleving. Zo komen zachte houtsoorten (elzen- en berkenhout) beter tot hun recht in kleine modellen of speksteenkachels en harde houtsoorten (eiken-, essen- of beukenhout) zijn perfect voor fanatieke stokers en grotere modellen.

Duurzaam en milieuvriendelijk brandhout

Het is van groot belang om rekening te houden met het milieu en dit ook te doen waar dit mogelijk is. Het brandhout dat Brandhout Gigant levert is altijd afkomstig uit verantwoord bosbeheer en hierdoor bent u ervan verzekerd dat het brandhout komt uit bossen waar verantwoord en duurzaam mee om wordt omgegaan. Het stoken van brandhout is CO2-neutraal en dus milieuvriendelijker dan het gebruik van gas of olie.