07 848 02 64 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
  Als je voor 15:00 bestelt
 • Icon bel onsBel 07 848 02 64 
  Stuur een WhatsApp

Beukenhout & haagbeuk

Foto-tabel  Lijst 

Haagbeuk en beukenhout zijn twee zeer harde houtsoorten die zeer geschikt zijn voor grote kachels en haarden, omdat deze perfect zijn om hoog op te stoken. Dankzij het lage vochtgehalte spat of knettert het niet tijdens het stoken en ontstaat er een mooi, levendig vlammenspel. Tevens bieden haagbeuken en beukenhout een zeer hoog rendement, waarmee grote ruimtes verwarmd kunnen worden.

Eigenschappen beukenhout

 • Harde houtsoort;
 • Brandt zeer lang;
 • Mooi en rustig vlammenspel;
 • Stoken met 4 á 5 blokken tegelijk;
 • Perfect om hoog op te stoken
 • (Middel)grote kachels en haarden.

Van boom tot brandhout

Het beukenhout en haagbeuk worden voornamelijk verkregen uit Oekraïne en Belarus (Wit-Rusland), omdat hier de hoogste kwaliteit vandaan komt. Allereerst worden de stammen gekloofd op een lengte tussen de 25 en 33 cm en vervolgens in handzame blokken. Zo strak mogelijk worden de blokken in de pallet gestapeld om vervolgens te drogen in de droogkamers tot een vochtigheidspercentage van 20%. Vanaf dit moment is het beukenhout uitstekend te gebruiken als brandhout in (middel)grote kachels en haarden.

Gebruik van beukenhout

Beukenhout is over een zeer aangename brandhout soort om te gebruiken in (middel)grote kachels en haarden, omdat het goed brandt wanneer het hoog opgestookt wordt. Dankzij het vochtigheidspercentage van 20% is het in het begin gemakkelijk aan te maken, brandt het lekker weg en zal het niet spatten of knetteren. Het beukenhout en haagbeuk brandt het beste wanneer dit met circa 4 of 5 blokken gestookt wordt, zodat er genoeg warmte vrijkomt en het volledig tot zijn recht kan komen.

Landelijke levering beukenhout

Brandhout Gigant heeft altijd beukenhout op voorraad, zodat deze de volgende werkdag landelijk uitgeleverd kan worden. Wanneer er voor 16:00 besteld wordt, levert Brandhout Gigant dit de volgende werkdag uit of op afspraak op een afleverdatum door u gekozen. Meer over de levering vindt u hier.

Beuken brandhout bestellen?

Gemakkelijk en snel uw beuken brandhout bestellen doet u snel, betrouwbaar en voordelig bij Brandhout Gigant. U vindt hier ons uitgebreide assortiment aan beukenhout en haagbeuk, welke uit voorraad leverbaar zijn. Wanneer u liever persoonlijk geholpen wordt door één van onze brandhout experts, dan kunt u bellen naar 078-480264, een e-mail sturen of chatten via de LiveChat rechtsonderaan de pagina.