07 848 02 64 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €30,-
  • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
    Als je voor 15:00 bestelt
  • Icon bel onsBel 07 848 02 64 
    Stuur een WhatsApp

Houtpellets

Foto-tabel  Lijst 

Hoogwaardige houtpellets geproduceerd in Nederland. Bij de productie van de pellets is100 procent schoon hout gebruikt. Voor advies kunt u bellen met één van onze specialisten.

Als je een houtpelletkachel hebt en je stookt met houtpellets, dan krijg je veel warmte voor weinig geld. Daarbij heb je tegelijkertijd de mogelijkheid om duurzaam te stoken en het echte houtvuur zorgt voor een knusse sfeer in huis. Wil je graag meer weten over het gebruik van houtpellets en wat de voordelen hiervan zijn?

Hoe worden houtpellets gemaakt?

Als je houtpellets voor je pelletkachel overweegt, dan is de eerste vraag natuurlijk wat houtpellets nu eigenlijk precies zijn en hoe ze worden gemaakt. Bij het snijden van planken blijft er zaagsel over. Dit zaagsel wordt gebruikt om staafjes van te maken. We maken zo een nieuw, functioneel product van een bijproduct uit de houtindustrie en bosbouw en houtafval krijgt op deze manier een goede bestemming. Het hout worden onder hoge druk gedroogd en geperst. Door de hars die al van nature in het hout zit, kleven de pellets aan elkaar. De brokjes bestaan dus uit puur zaagsel zonder verdere toevoegingen. Omdat ze voor 100% uit natuurlijke materialen bestaan, zorgt dit eveneens voor een schone verbranding.

Welke pellets zijn geschikt voor pelletkachels?

Welke pellets zijn nu het beste voor je pelletkachel? De EN+ A1 soort wordt regelmatig geadviseerd. Onze houtpellets zijn niet voorzien van het EN+ A1 certificaat, maar wel geproduceerd volgens deze norm. Dit betekent dat ze van hetzelfde niveau zijn. In ons assortiment vind je bruine pellets die vervaardigd zijn uit hardere houtsoorten. Daarnaast bieden we ook de witte variant aan die gemaakt is van puur naaldhout. Bij de productie is alleen het beste hout gebruikt, zodat we de allerbeste kwaliteit kunnen garanderen.

Wat zijn de kosten van houtpellets?

Bij Brandhout Gigant heb je de keuze uit bruine en witte pellets. We leveren onze houtpellets in zakken van 10 kg. Een grote pallet bestaat uit 98 zakken van 10 kg. Dit is in totaal 980 kg. Wist je trouwens dat je met de aankoop van houtpellet korrels flink kunt besparen? Pellets kosten namelijk minder dan fossiele brandstof. Daarnaast hebben ze een hoog rendement. Dit betekent dat je meer warmte krijgt en minder brandstof verbruikt. Je bespaart eenvoudig tot 50 procent aan stookkosten in vergelijking met bijvoorbeeld gas. Dat zie je snel terug in je energierekening en daar heb je elke maand plezier van!

Wat zijn de voordelen van houtpellets?

Welke pluspunten bieden deze geperste houtkorrels nu? Een van de gunstige aspecten is dat je pelletkachel niet verstopt raakt als je goede houtpellets aanschaft. Daarbij zijn de korrels erg gebruikersvriendelijk. Je vult de kachel gemiddeld een keer in de 10 tot 50 uur bij en verder hoef je er zo goed als niets meer aan te doen. Ze veroorzaken nauwelijks afval, aangezien er maar 0,5% as overblijft na de verbranding. Ook worden de houtbrokjes vaak plaatselijk geproduceerd, waardoor de transportkosten laag zijn en het milieu minder belast wordt. Vergelijk je ze met bijvoorbeeld haardhout, dan valt op dat ze veel minder ruimte in beslag nemen. Dit is vooral handig als je ze in je garage of kelder wilt opslaan.

Houtpellets kopen bij Brandhout Gigant

Wil je houtpellets bestellen? Dit doe je gemakkelijk via onze website. De pellets zijn verpakt in zakken van 10 kg, zodat ze gemakkelijk op te tillen zijn en je ze eenvoudig kunt verplaatsen. Voor extra voordeel is het de moeite waard om ze in grotere hoeveelheden aan te kopen. Zorg ervoor dat je ze in een droge opslagruimte opslaat en dat ze van de grond staan. Ga je ze buiten leggen, dek ze dan goed af met een afdekzeil. Zo behoud je het maximale rendement en kun je ze zelfs jaren bewaren.