07 848 02 64 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €30,-
 • Icon morgen in huisSnelle levering 24u
  Als je voor 15:00 bestelt
 • Icon bel onsBel 07 848 02 64 
  Stuur een WhatsApp

Essenhout

Foto-tabel  Lijst 

Essenhout is een middelharde houtsoort dat voor vrijwel iedere kachel of haard geschikt is. Het heeft een rustig, maar adembenemend vlammenspel en knettert of spat niet. Dankzij het vochtigheidspercentage van circa 20% is het essenhout direct stookbaar, gemakkelijk aan te krijgen en verkrijgt u het hoogste rendement.

Eigenschappen essenhout

 • Harde houtsoort
 • Traag brandend brandhout
 • Mooi en rustig vlammenspel
 • Stoken met 2-4 blokken
 • Voor middelgrote kachels en haarden

Ovengedroogd essen brandhout

Brandhout Gigant levert alleen ovengedroogd essen brandhout dat voldoet aan de hoogste eisen om hoogwaardige kwaliteit te garanderen. Het essenhout wordt in droogkamers gezet om te drogen en met zorg wordt dit in de gaten gehouden. Dagelijks worden er meerdere metingen gedaan om te zorgen dat het essenhout altijd het juiste vochtigheidspercentage bedraagt. Wanneer dit rond de 20% is, heeft het de perfecte stookeigenschappen en behaalt u het hoogste rendement.

(Middel)grote kachel of haard

Vaak wordt een houtsoort gebruikt voor een specifieke manier van stoken, maar dit is bij het essenhout niet van toepassing. Het is een soort dat te gebruiken is in een middelgrote kachel of haard met twee blokken brandhout, maar ook hoog opgestookt kan worden in een groot model tot 4 blokken. Het aantal blokken dat gestookt wordt heeft alleen invloed op de hoeveelheid warmte en niet op het vlammenspel waar het om bekend staat.

Duurzaam essenhout

Het essenhout dat Brandhout Gigant aanbiedt is te allen tijde afkomstig uit verantwoorde bosgebieden. In deze gebieden wordt met zorg omgegaan met de bomen en wordt er nooit meer gekapt dan dat er gepland wordt. Hierdoor blijven er altijd genoeg gezonden plekke voor mens en dier. Door voor essenhout uit verantwoord bosbeheer te kiezen, stookt u altijd CO2-neutraal en steunt u de fauna.

Direct essen brandhout bestellen

Brandhout Gigant heeft altijd ovengedroogd essen brandhout op voorraad dat verkregen is uit verantwoorde bosgebieden. Wanneer u dit voor 16:00 bestelt, dan kunnen wij dit de volgende werkdag leveren en anders op een datum naar keuze. Als u liever persoonlijk contact wil met één van onze brandhoutexperts, dan kunt u ons bereiken op 078-480264, een e-mail sturen of chatten via de LiveChat rechtsonderaan de pagina.